XXIII. Béke Világnapja

MOTTÓNK a rendezvényhez:

"Győzd le a közönyt, és szerezd meg a békét!" Idézte Cselovszki Katalin soros elnökünk a köszöntő beszédében Ferenc pápát. 

A több, mint 100 évvel ezelőtti, az I. vh. rossz emlékű, legvéresebb csatájának helyszínén, Isonzóban találkoztak május 10-12-én a hajdan érintett nemzetek mai képviselői, hogy kifejezzék a jelenkor békevágyát, hirdessék a nemzetek együttgondolkodását. 

A mai történet 23 évre nyúlik vissza, amikor a Gradiscai-Isonzói Lions Club tagjai kezdeményezték, hogy az egykori lövészárok két oldalán harcolók mai leszármazottjai rendszeresen találkozzanak. E szándékhoz hűen adnak egymásnak randevút minden évben a klubok, s minden évben más-más nemzet adja a helyszínt is. Mosonmagyaróvár legutóbb a 20. alkalom kapcsán mutatkozott be, és az ott tevékenykedő lionok voltak a házigazdák. Az idei évben Olaszországban, illetve Szlovéniában zajlottak a megemlékezések. Közel 100 résztvevő vett részt a programokon, ami a protokoll mellett kellemes kikapcsolódást, ismerkedést, tapasztalatcserét tett lehetővé. Az idei év érdekessége, hogy Törökország is bekapcsolódott az ünneplésbe, s így már 7 klub tagja a nemzetközi Béke Világnapja rendezvényeinek.

Jövőre Ausztriába utazunk, Friesachba, az ottani Lionok szervezik majd meg a 24. találkozót.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Mosonmagyaróvár Lions Club

Adószámunk:
19110152-1-08
Számlaszám:
58600252-10009127

cím: 9200 Mosonmagyaróvár,
Csaba u. 21.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba