Lions Nap Mosonmagyaróváron

LIONS Nap Mosonmagyaróváron!

A Mosonmagyaróvári LC is csatlakozott az országos Lions Naphoz. 2019. április 27-én 9-től 18 óráig színes egészségfejlesztési programokkal várták az érdeklődőket. Az egészség fejlesztése, a betegség megelőzése, az egészséges életmód, egészséges ételek, a mozgás fontossága megjelent a programokban.Helyet kapott az érzékenyítés is, illetve megemlékeztünk a  Vakvezető kutyák Napjáról is. 

A délelőtt folyamán előadásokat hallgathattak az érdeklődők a cukorbetegség megelőzése, és a korai felismerés témájában. Sok embert vonzott ez a program, remek kis kerekasztal-beszélgetés alakult délig, közben volt lehetőség szűréseken részt venni, terápiás lehetőségekről tájékozódni, az egészséges ételekkel ismerkedni, majd közösen főzni - valamint elfogyasztani az ebédet.

A gyerekeket játékos foglalkozások várták a nagy udvaron - tornaszerekkel, labdajátékokkal, mozgásos fejlesztő eszközökkel - sőt, vakvezető-kutya bemutatót is tartottunk. Itt megemlékeztünk a Vakvezető-kutyák Napjáról is.

Ebéd után a látássérült barátainkkal együtt városnézésre indultunk, Mosonmagyaróvár belvárosában lévő szobrokkal ismerkedve. Remekül éreztük magunkat. A bátor gyerekek, felnőttek kipróbálhatták a tandemkerékpározást. 

A délután további szakaszában kezdődött az integrációs kerekezés: látássérült, mozgássérült, autista fiatalokkal együtt indult a menet: ki tandemmel, ki kerékpárral, fekvő-kerékpárral, kézzel hajtott eszközzel, görkorcsolyával, gördeszkával, sőt, volt, ki futva indult a 16 km-es távnak. 

A hosszú nap megelégedéssel, sok élménnyel, tapasztalattal, és megfelelő információval gazdagon, sikeresen ért véget. 

Itt is sikerült elérni, hogy nemcsak egészségfejlesztő, betegségmegelőző, tájékoztató programokat kapjanak a programra látogatók, hanem mély érzéseket, élményeket, tapasztalatokat is. A Lions mozgalom a nap minden szakában fő szerepet kapott, hiszen a figyelemfelhívás, a remek együttlétek a jószolgálatra irányították a jelenlévők figyelmét. 


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Mosonmagyaróvár Lions Club

Adószámunk:
19110152-1-08
Számlaszám:
58600252-10009127

cím: 9200 Mosonmagyaróvár,
Csaba u. 21.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba