LIONS-Kupakgyűjtés Halászin is

A Mosonmagyaróvári Lions Club Cselovszki Katalin akkori lions-elnök ötletével, s azóta is folyó koordinálásával már  évek óta elkezdte a műanyag-kupak gyűjtését - iskolákban, óvodákban, boltokban, üzletekben - kis üvegekben, gyűjtőedényekben. A környezettudatos nevelés, a környezetvédelem a Lions Club egyik célkitűzése, amelyhez sokan csatlakoztak. A Városüzemeltető Vállalattal közösen két nagy piros szívformában már folyik a gyűjtés Mosonmagyaróváron, ahol az általunk támogatott célra jut el az összegyűjtött kupak. 

Ez a tevékenység hosszú ideje tart, és egyre bővül, szélesedik, népszerűsödik - és egyre ismertebbé teszi a LIONS Club Mosonmagyaróvár ilyen irányú tevékenységét is.

A Jánossomorjai Fiók-klubunk is csatlakozott a kezdeményezéshez, így Jánossomorja város önkormányzata, Polgármestere, illetve képviselői is az ügy mellé álltak, s már jelenleg 4 gyűjtőedényt helyeztek el a különböző városrészeken. 

Cselovszki Katalin szervezése nyomán Dunaszigeti, Dunakiliti, Rajkai, Máriakálnoki intézmények, óvodák-iskolák is csatlakoztak a nevelő célzatú, a korunk kihívásait szem előtt tartó környezettudatos akcióhoz, így közös erővel gyűjtünk egyrészt a környezetvédelem, másrészt a jótékonyság céljaiért.

A több éves munka eredményeként a Happy LION, a Boldog Oroszlán, Izsó Veronika /koraszülött, autizmussal, és mozgássérüléssel élő fiatal lány/ rehabilitációját segítjük - folyamatosan, és egyre nagyobb létszámban.

Örömmel tapasztalhattuk, hogy egy lionunk, Varga Bence zeneiskola igazgató - saját költségén, egy szakember aktív segítségével - egy ötletes, violinkulcs formájú gyűjtőedényt csináltatott - ami azóta sok-sok műanyagkupaknak ad otthont, s nagyobb mennyiségben kerül átadásra az érintett családnak. 

Az évek óta tartó akciót Halászin is folytatta a Mosonmagyaróvári LIONS Club - egyik tagja,  Mészáros László segítségével, aki anyagi támogatásával megvalósított egy LIONS-színekben pompázó szív formájú gyűjtőedényt.  - 

Az elkészült szívet 2021. szeptember 24-én adtuk át Halászi község Polgármesterének - a gyűjtés koordinálása, elszállítása, s a további munka a LIONS Club Mosonmagyaróvár feladata továbbra is. 

WE SERVE!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Mosonmagyaróvár Lions Club

Adószámunk:
19110152-1-08
Számlaszám:
58600252-10009127

cím: 9200 Mosonmagyaróvár,
Csaba u. 21.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba