LIONS-egészségnap, sportnap

Cselovszki Katalin, a program felelősének gondolatai a 2021-es sportnapról.

A barátság és az elfogadás jeligéje alatt vágtak neki futva vagy bringával a sportolók a hagyományos Lions sportnap alkalmával a Mosonmagyaróvár-Győr közötti távnak. A teljes szakaszt nem kellett teljesíteni, ahogy győztes sem volt, hiszen ez a rendezvény valóban a barátságról és a közös mozgásról szólt.

- Ez a LIONS Club harmadik sportnapja, ami a barátságról és az elfogadásról szól, arról, hogy tiszteljük és segítsük egymást, s hívjuk fel a figyelmet a parasport, az esélyegyenlőség fontosságára is. Éppen ezért a különböző sérüléssel élő barátainkat is természetszerűen hívjuk minden alkalommal a közös sportolásra. Pető Zsolt, Lions-tag, ergométeres világbajnok, paraevezős Európa-bajnok vezetésével a SimBad Hotel parkolójából indultak a sportolni vágyók, ki futva, ki kerékpárral, ki kerekesszékkel, ki sétálva. A Lions tagjai, barátai, gyerekek is nekivágtak az útnak. Halászin is, s Győrhöz közeledve is csatlakoztak sportolni vágyók a csapathoz. Jelen volt Kozma Szabolcs, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének képviseletében, aki egy 14 éves lánnyal futott a kerekesszéket kísérve.

Látássérüléssel élő sportolók tandem kerékpárral érkeztek, volt aki Csornáról, Győrből. Megtisztelték a rendezvényt a Győri Atlétikai Club edzői, versenyzői is, Nagy Gábor edző, paraevezős szakág-vezető társaságában.

Izsó László és lánya, Veronika – aki mozgássérült, autista fiatal lány - rendszeresen indulnak futó és triatlonversenyeken különböző speciális kerekesszékkel – most is szívesen vállalták az együttes sportolást. A  Mosonmagyaróvári Lions Club évek óta a műanyagkupak gyűjtésével segíti a családot céljai elérésében.

A Mosonmagyaróvár – Győr - Mosonmagyaróvár útvonalat Pető Zsolt handbikejával teljesítette egy csapat kerékpárossal együtt, tiszteletre méltó, hogy Zsolt 10 éves fia, Pető Bence, édesapjával végig kerékpározta a távot, a 81 km-t. Egy másik csapat, futók, és „hobbi kerekezők” Máriakálnok felé vették az irányt, s a gyönyörű időben, jó hangulatban a rövidebb távot választva haladtak Mosonmagyaróvár felé.

A távolság és a teljesítési idő ezen a Lions sportnapon nem a legfontosabb a tényező, hiszen itt valóban a részvétel, a sport, az együttlét, és a barátság a fontos. 

.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Mosonmagyaróvár Lions Club

Adószámunk:
19110152-1-08
Számlaszám:
58600252-10009127

cím: 9200 Mosonmagyaróvár,
Csaba u. 21.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba