A Jánossomorjai lionok újabb, folyamatos akciói

A Mosonmagyaróvári Lions Club "fiók-klubjaként" működő Jánossomorjai Lionok az összefogott, nagyon hatékony adventi támogatásai, programjai után sem tétlenkednek. 

Elindították, illetve folytatják a mosonmagyaróvári "kupakgyűjtő-akciót" saját városukban is: iskolákban, óvodákban aktivizálják a gyűjtésre a gyerekeket, családokat. 

Az adományba kapott ruhák, cipők folyamatosan jutnak el azokhoz a családokhoz, akiknek erre a legnagyobb szüksége van. Nagyfokú empátiával kezelik ezt a tevékenységet, együttműködnek a helyi családsegítő munkatársaival. 

Az elmúlt hetekben is sikerült sok esetben segíteni: folyamatosan ellátták meleg ruhával, cipővel a gyerekeket, babát váró anyukának babaruhákkal pelenkával, eszközzel, kisággyal kedveskedtek. Bútorokat, edényeket juttattak el családoknak, és az Idősek klubjába is ruhákat, törölközőt, egyéb apróságokat vittek.

A legkisebbeknek - helyi bölcsődés - és óvodás gyerekeknek - is örömet okoztak játékszerekkel, könyvekkel. 

Egy új taguk élelmiszergyűjtést, valamint tisztálkodó- és tisztítószer-gyűjtést kezdeményezett munkahelyén, így ezzel is tudják segíteni a városukban élő, pandémia miatt rosszabb helyzetbe kerülő családokat, egyéneket. A helyi látássérültséggel élő embereket folyamatosan segítik. 

Tagjaik segítségével - a a Mosonmagyaróvári Lionok támogatásával - elindítják az esélyegyenlőséget szem előtt tartva Jánossomorján is az Autizmus Világnapjára való megemlékezést, "Kék Sétát". 

Készülnek a tavaszi "ruhabörzére", amit egy kis városi bemutatkozással szeretnének kiegészíteni. 

Bekapcsolódnak a Mosonmagyaróvári LC jótékonysági programjába, a helyi mentőalapítvány megsegítésére, 2021. május 15-én, Rajkán. 

Nagyon sok szép tervvel készülnek a tavasz végi, nyári időszakra is - melyek megvalósításakor erről is beszámolunk.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba