Mosonmagyaróvári összefogás - a Duna menti kerekezés végén

2020. augusztus 6-án indult a Duna menti kerekezés programunk, melynek révén Pető Zsolt /világ- és európabajnok parasportoló/ és baráti handbike-vel, illetve kerékpárral tették meg a Passautól Mosonmagyaróvárig tartó utat. 

A túra során több helyen megálltak, ahol az osztrák lionok társaságában töltötték az idejüket. A nemzetek közti barátság jegyében segítették utazóinkat. 

A túrát teljes egészében tudtuk követni itthonról: telefonról, képekből, videókból, főleg a közösségi háló segítségével. 

Az utolsó napon Bécsben, a nagykövetségen jártunk, ahol beszámolhattunk a magyar lionok életéről, tevékenységeinkről, terveinkről. Igéretet kaptunk, hogy a következő Duna menti kerekezés osztrák szakaszán az ottani lionok is csatlakoznak a menethez, és a határig kísérik a sportolóinkat.

Megszerveztük, hogy a határtól sokan futva, sokan kerékpárral, vagy épp autóval fogják kisérni Pető Zsoltot, Mészáros Lászlót, és Dallos Tamást. A mosonmagyaróvári kerékpársport kedvelő gyerekek, felnőttek nagy lelkesedéssel készültek a 18 km megtételére, de érdeklődők, más sportág képviselői is eljöttek e közös sportolásra. Velünk voltak látássérüléssel élő barátaink is tandem-kerékpárjukkal. 

A megérkezést igyekeztünk ünnepélyessé tenni: műsorral, dobszóval vártuk a befutó csapatot. Ezzel még a program nem ért véget, hiszen a túráról egy vetítettképes beszámolóval készülnek a két országot megjárt "túrázóink".


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba